“Åpen Bakke”

Skisenteret har åpent fra kl.10-16 i helga!

Skisenteret har åpent fra kl.10-16 i helga!

Her kommer en generell info til alle som kommer på besøk til Ljosland førstkommende søndag. Informasjonen er sendt ut til registrerte epost-adresser ved påmelding, men vi har desverre fått flere i retur pga. feil oppgitt adresse. Legger derfor ut informasjonen her også i håp om at flest mulig får dette med seg.

Det var ikke lenge før de 440 gratisbillettene vi hadde lagt ut til Åpen Bakke var vekk! Kjempegøy at så mange ønsker å komme til Ljosland på søndag for å stå på ski! Om det er noen som vet at de har meldt på seg selv som voksen med barn, men ikke skal renne i bakken selv så gi snarest beskjed til skisenter@ljoslandinfo.no slik at vi får gitt kortet til noen andre. Til de som evt.ikke måtte ha rukket å skaffe seg gratisbillett kjører vi 20% rabatt på dags- og times-kort denne dagen. Her kommer litt nyttig info som det kan være greit å se gjennom.
BILLETTER
Alle som er påmeldt får gratis billett, men trenger key-card. Key-card er et kort som vi legger inn dagskortet på og koster 60,-. Keycard fra andre steder som benytter bilettsystemet SKIDATA (basic-kort) kan også brukes så du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe nytt. Om du ikke har keycard koster dette egentlig 60,-, men på Åpen Bakke vil det koste 50,-! Vi kommer til å ha en person som går på utsiden og selger keycard med dagskort på for å unngå veldig lang kø i billettene. Her kan man kun betale med kontant og det koster altså 50,-. Om man har keycard må man “lade dette opp”  i billett/skiutleige som ligger i høyre del av varmestova og da kan man risikere at man må stå litt i kø. Man kan også hente ut heiskortet for søndag på lørdag mellom kl.15 og 16 om man er på Ljosland.
SKIUTLEIGE
Hos oss kan du leige både slalomski, snowblades, snowboard og langrennski. Du finner skiutleigen på samme sted som du kjøper billetter. Prisliste finner du her!
SKI-INSTRUKSJON
Vi har noen få ledige plasser til skiinstuksjon i gruppe for nybegynnere. Pris pr.pers er 250,- for 90 min. og starter kl.10.30. Reservèr plass ved å sende en mail til skisenter@ljoslandinfo.no.
PARKERING
Vi har rikelig med parkeringsplasser ved skisenteret, men oppfordrer alle til å parkere så nærme hverandre som mulig og ikke langs “tjønna”. Her må vi ha passering opp mot varmestova i tilfellet vi har behov for ambulanse. Det er gratis å parkere bilen på Ljosland!
SKILØYPER
For de som foretrekker en skitur på Ljosland  så kan vi melde om utmerkede forhold både for skøyting og klassisk. Det er nå kjørt omlag 45 kilometer løyper i full bredde med doble spor. Det er mer enn 1 meter kompakt snø ved skisenteret og snødybden øker jo høyere man kommer i terrenget vest for skisenteret. Løypene blir normalt preparert med en stor løypemaskin fredag, lørdag og søndag morgen. Løypenettet er i hovedsak anlagt på snaufjellet fra omlag 700 til 1000 moh. og består av 4 hovedsløyfer;  Rundløype Skori (ca. 24 km), Rundløype Stigebotsheia (22 km), Rundløype Grunnaloni (13 km) og Rundløype til Lakkenstova (14 km).  Pga. usikre isforhold på Lille Øyvatn er det foreløpig ikke kjørt rundløype til Turistforeningens hytte “Lakkenstova” , men man kan likevel komme seg til Lakkenstova ved å følge traseen til sommerløypa langs Kvernevatn. Det kjøres tilførselsløyper fra de ulike hyttefeltene. Det er også flere tverrforbindelser mellom de ulike rundløypene slik at man kan gå enda lengre turer ved å kombinere ulike løyper, eller korte inn turen underveis dersom man ønsker det. De ulike løypene fremgår av kartet som du finner her! Løypenettet begynner ved heisbua ved skisenteret og det tar da bare noen få minutter å komme seg opp til Farvatn. Der kan man velge løypene på nord- eller sydsiden innover fjellet. GOD TUR!!!
VARMESTOVE
I vår varmestue som går over to etasjer har vi sitteplass til mange! Her selger vi varm mat og kioskvarer. Vi ber instendig om at ingen “reserverer” bord ved å legge ut sine ting over det for så å gå ut i bakken denne dagen. Hyggelig om flest mulig får sitte ned og spise maten sin. Hos oss er det lov å spise medbragt mat i varmestova. Fint om man også tenker på å rydde etter seg ved å kaste søppel i dunk ved døra og sette flasker og tallerkner oppå denne, så er det litt mer innbydende for neste mann som kommer. På forhånd takk=)
BARNEBAKKEN
Under “Åpen Bakke” vil det være gratis å renne i barnebakken uansett om du har fått gratisbillett eller ikke! Man kan derfor gå rett i barnebakken uten billett om man ønsker! Vårt skiband er på 41 m. Det kan til tider være veldig glatt,så fint om du gjør barnet ditt oppmerksom på dette.
VÆR OG FØRE
Da gjenstår det bare å ønske alle hjertelig velkommen til Ljosland! Forholdene er gode med masse snø, og vi krysser fingrene for at været blir bra! Vi kan selvsagt ikke garantere for været, men vi må bare håpe på det beste! Lurer du på hvordan vær og føre er på søndag ber vi deg gå inn å se her på vår nettside. Ellers kan vi også nås på telefon eller SMS til 91133580. Følg oss gjerne på vår Facebookside! Vi gleder oss til søndag!!!
Vennlig hilsen alle oss på Ljosland Skisenter!
Please follow and like us: