fbpx Skip to content

Fisken skal opp av Farevatn!

IMG_5051
Den lykkelige fjellfiskeren Torbjørn Hekneby

Torbjørn Hekneby har hytte i enden av Farevatn, og har nå satt i gang en heidundrende fiskeprosess! Ambisjonen hans er å gjøre Farevatn til et godt fiskevann med snittfisk på 400 gr. Han avklarte først med grunneigerne som var positive til hans engasjement rundt dette, og har nå satt i gang kultiveringen av Farevatn. Søndag testa han ut med et garn med en maskevidde på 19,5 mm. I dette fikk han 61 fisk med en snittvekt på bare 91 gr. Farevatn er altså trolig et «tusenbrødre-vann» hvor det stadig kommer ny småfisk som ikke gir mulighet for vekst til stammen.

Farevatn er 175 mål eller 17,5 dekar. Som tommelfingerregel bør det fiskes ut fem til seks kilo pr.hektar de første sesongene. Det betyr at det bør trekkes opp 100 til 150 kg.fisk de første sesongene. I går ble det setta ut ruse i for å gi fisket en kick-start. I tillegg fortsetter Torbjørn å fiske med garn for å få opp så mye som mulig. Han fisker også med grovmasket garn på 50 mm.for å sjekke om fisk utvikler seg til å bli større etterhvert som småfisk forsvinner. Målet er at snittet blir så stort at de spiser hverandre, for det er da den virkelige veksten tar til!

Torbjørn er svært intressert i at andre også skal fiske så mye de kan klare fra Farevatn. Han har garn til utlån og låner gladelig ut til de som måtte ønske på betingelse av at dere rapporterer til han hva dere får av fangst med antall, vekt og lengde. Torbjørn kan du nå på tlf.41 99 93 19.

Ljoslandinfo.no takker Torbjørn for hans engasjement og for at han vil dele dette med oss.

 

 

Back To Top