fbpx
skisenter_31_loyper

Alpinbakkene på Ljosland har  varierende vanskelighetsgrad fra de mest enkle til de mer vanskelige. Det betyr at vi er så heldige at vi har nedfarter som passer for besøkende med varierende skiferdigheter.

Vi har foran denne sesongen også utbedret den såkalte skogsløypa – for de som vi begi seg utenfor preparerte bakker. Her kjører du imidlertid, som det fremstår av kartet, på eget risiko. Ljosland er dessuten kjent som et snøsikkert sted.

Vi holder hver sesong lenger åpent enn andre skisentre så langt sør. Vi har også et snøkanon-anlegg som settes i produksjon så snart kuldegradene og forholdene ellers, ligger til rette for det.

Våre to skitrekk ligger også gunstig til i forhold til klimatiske utfordringer fra tid til annen. For det hender at det blåser i fjellet, inkludert toppen på Ørnefjell. Men det nederste trekket, ned til Ljoslandsvannet, er så å si ustoppelig.

I og med at Ljosland ligger så langt vest,  er terrenget mer variert enn mange andre steder – men mange spennende utfordringer for de som vilø dra på toppturer på egen hånd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA