fbpx Skip to content

Flotte blomster – også på to bein..

Hilde Hummelvoll og Frøydis Grorud var med på å sette farge på Fjellhagens dag på Ljosland.

Fjellhagens dag i regi av så vel som Fylkeskultursjefen i Vest-Agder, Agder naturmuseum og botanisk hage samt lokale krefter, ble nok et spennende arrangement – nummer 13 i rekken. Rundt 150 tilhørere benket seg rundt scenen vis avis Ljosland Fjellstove – like ved inngang til den botaniske fjellhagen.

Fagmannen Ovin Udø startet det hele, i lett passiar med ordfører Oddmund Ljosland, plantedrodlet de to til det offisielle arrangementet startet – med flere kjente artister. De som har sett ”Beat for Beat”, har stiftet bekjentskap med instrumentfrodige Frøydis Grorud. Dere vet – hun som med bravur trakterer saksofonen og diverse annets når det trengs. Hun ble den første som deretter tok mikrofonen i bruk – med mye vakker lyd. Et annet velkjent TV-ansikt inntok scenen etterpå. Det var Hilde Hummelvoll som med språkdrakt fra Toten tro til med humørfylte Prøysen-epistler. Fremført på en engasjert måte som fikk de fremmøtte til å humre og vel så det.

Nevnes må også øvrige musikere, Anne Gravin Klykken(sang) og Torbjørn Kvamme (piano), som også høstet berettiget bifall.
Og selvsagt var det vandring i fjellhagen etterpå – med spørsmål fra et vitelystent gangfolk. Floraen var ikke kanskje den aller beste. Det hadde en rekordvarme i april sørget for – med dertilhørende avblomstring tidligere enn vanlig. Men det la ingen demping på det flotte arrangementet.

Tekst og foto: Jan Harald Rismyhr

Back To Top