fbpx Skip to content

Husk båndtvangen!!

Sommeren er ei fin tid å ferdes innover heieområdene. Mange flotte naturopplevelser for store og små, to og firbeinte. Det er dog en enkel regel vi vil minne om: Båndtvangen.

Bildene viser to lam som ble funnet i nærhetene av Krokevatn.  Den ene lå i vannet og den andre i en liten bekk. Disse er etter all sannsynlighet drept av hund. Sau og lam kan ikke løpe fra hunder, og dette kan resultere i at de enten prøver å legge på svøm, eller de rett og slett «sprenges», altså på godt norsk løper seg ihjel. Om noen har prøvd å svømme med ett tykt lag av ull, så kan de nok bekrefte at det ikke er noe særlig gunstig.

Båndtvangen er  1. april til og med 20. august. Men hundeholder er uansett ansvarlig for å ha kontroll på hunden så den ikke påfører vilt og husdyr skade.

Det er hundolder som er personlig ansvarlig for å ha kontroll på hund. Dere finner hele loven om hundehold her: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-74

For å sørge for at sauer holder seg på fjellet og ikke i hytteområdene, minner vi og om at alle porter og le må holdes stengt. Åpner du så stenger du.

Bernt Undheim er eier av lammene som ble funnet og han blir svært takknemlig om noen har noe informasjon angående det som har hendt. Han kan kontaktes på 93280296 om noen har noe å melde.

 

Back To Top