fbpx Skip to content

Påske på Ljosland!

IMG_0958På Ljosland skjer det en hel masse i påska! Noe for enhver smak og interesse, så får vi håpe at det frister å ta turen til fjells og Ljosland denne påska! På Ljosland er nemlig ikke snø til påske noen Aprilspøk og vi gleder oss stort til at påskegjestene skal komme oppover dalen for å benytte seg av all den hvite snøen som vi fremdeles har rikelig av!

Vi starter Påskeferien med Afterski for de voksne på lørdag. Mandag blir det skikurs i skøyteteknikk for både barn og voksne (to ulike kurs). Onsdag er det tradisjon tro Påskekonsert i vårt lille og hyggelige kapell på Ljosland. Skjærtorsdag har mye på programmet: Da starter dagen med at de mest ihuga «kompe-entusiastene» står tidlig opp for å lage hundrevis av komper som kommer for salg i varmestova utover dagen. I tillegg blir det «Farstøyltreff«. Dette er nytt av året og vi håper det blir godt mottatt! Et stykke oppi Farstøyldalen (ca.3km fra skisenteret) vil vi lage oss en liten «base» hvor vi selger brus, sjokolade og selvfølgelig også diplom! Her blir det også en liten uhøytidelig Natursti for barna. Det vil også være salg av rykende varm suppe på Lakkenstova om du tar turen inn dit (7 km.fra skisenteret). Etter skituren er det bare å ta turen rett på Afterski i varmestova. Da får vi besøk av tre kjekke herremenn fra bandet «4 Weel Dryve» som vil gi oss levende musikk fra kl.17.

Langfredag starter vi med Big-Jump konkurranse kl.12 hvor premiene er sponset av Telehuset Vennesla. Denne dagen er Afterskien for barna så de kommer nok ikke hjem fra bakken før kl.19. På Ljosland er vi heldige som har et lite og hyggelig kapell midt «i garden» og her blir det kveldsgudstjeneste kl.20. Vi fortsetter påskefeiringen med Påske-langrenn for de minste kl.12 Påskeaften. Påskeharen kommer selvfølgelig også på besøk denne dagen og vil heie barna rundt i skisporet og ta seg en aketur med de etterpå. Lørdagen er Afterskien forbeholdt de voksne igjen. Vår siste åpningsdag i påska som er søndag 1.pøskedag blir det en påskeandakt like ved skisenteret kl.11. K.12 blir det slalomrenn for de minste i barnebakken med premie til alle. I tillegg til disse aktivitetene håper vi å få til et Super-G-renn en av dagene, men vi er avhengige av at det natta i forveien har vært nattefrost så vi må se værvarselet an når det nærmer seg. Rennet vil bli fra toppen av Ørnefjell og helt til bunnen ved Ljoslandsvannet. Det kan også forekomme endringer i programmet, så følg med på det fullstedinge programmet her i dagene fremover.

IMG_2282

Dette var «Påska på Ljosland i korte trekk»! Husk at også Fjellstova har åpent hver dag og det vil helt sikkert bli liv i «Lavvo-liv» ved Bergehomman også. Vi er sikker på at vi får ei fantastisk påske og vi håper mange tar turen til Ljosland! Glem våren på kysten noen dager og kom dere til fjells for nå er det fantastisk å ferdes i fjellheimen! Vi har fremdeles godt med snø og er på ingen måte lei av vinteren selv om den har vært utfordrende. I påska blir det daglig oppkjørt rett i underkant av femti km.langrennsløyper i den flotte fjellheimen vi har på Ljosland. Bildene under ble tatt i forrige uke, og det ser akkurat likedan ut i dag…nydelig!

Vi ønsker alle hjertelig VELKOMMEN til påske på LJOSLAND i Åseral!

 

 

Back To Top