fbpx Skip to content

30 år med skitrekk på Ljosland

Det blei ei flott feiring av skisenterets 30 år i romjula. Mange folk møtte opp for å høre om hva som har skjedd disse årene, spise kake og få med seg ting og tang fra Romjulsmarkedet. Det var rett og slett en skikkelig hyggelig ettermiddag! Film fra monteringen av skitrekket fikk vi også sett.

Mange syntes Asle og Oddmund så ut som to smågutter der de løp rundt og monterte master så det kosta etter. Mye har skjedd med både utseende på sistnevnte to og utviklingen på Ljosland. Planen da skitrekket ble bygd var 29 tomter. Tre hytter var bygd og tre under oppføring rundt skisenteret. I tillegg til hyttene nede på Ljosland. Nå har vi rundt fem hundre totalt! Vi som bor på Ljosland er glade for å ha alle hyttefolkene her. Mange av oss hadde nok valgt andre steder å etablere seg om det ikke hadde vært for dere. Ljoslandshytta ble også gjenåpnet i februar 1990 under navnet Ljosland Fjellstove.

Det var altså mye som skjedde på Ljosland i  nittehundretallets siste tiår. Mange ble også overraska over at veien opp til skisenteret den gang var nedfarten i nederste trekk frem til 1996. Da åpna vegen over Øvregardsbrua som var så mye lettere å komme seg frem på enn grusvegen «opp på kleivæ». I 2005 ble det nederste trekket og ny varmestove bygd. Inntil da var det nåværende skiutleie som husa både varmestove og utleie. Heiskortene ble solgt fra heisbua og var selvfølgelig i papirutgave. Menyen i varmestova var enkel; wienerpølse, vaffel og «microburger». Ett minutt i ovnen og vipps så hadde man trylla frem en cheeseburger av noe laber kvalitet vil man nok si nå til dags. Den gang smakte den himmelsk!

Vi kommer til å fortsette å utvikle oss både på det ene og det andre feltet. For at dette skal gå på best mulig måte trenger vi dere hyttefolk til å støtte opp og bidra til at Ljosland utvikler seg i en så positiv retning som overhode mulig. Samlinger som dette viser oss at entusiasmen og pågangsmotet ikke tar slutt med første blant både hyttefolk og fastboende. Tenkt så heldige vi  er i Åseral som får dele den flotte naturen vår med dere som kommer opp i helger og ferier. Tusen takk til alle som møtte opp og feira med oss!

Back To Top