fbpx Skip to content

Fiskeren på Farstøyl trenger litt hjelp!

IMG_5051Torbjørn Hekneby har hytte på Farstøyl i enden av Farevatn og er nå på hans 3. sesong med kultivering av Farevatn. Planen er å ta opp den minste fisken i vannet, og spare den produktive fisken. Farevatn er 17,4 dekar og det skal, etter ekspertenes råd tas opp 400 til 600 gr tusenbrødre pr år. Dvs. 80 til 100 kg pr år. Endelig mål er å gjøre vannet «kanibalisert» som vil si å skape stor avstand mellom produktiv fisk og tusenbrødre så de begynner å spise hverandre. Fisk er protein og da tar veksten av i vannet. Inntil 300 gr vekst pr. år kan forekomme.

«Jeg fisker derfor primært med finmasket garn. 19 mm. Jeg har 10 garn som her faste plasser rundt hele vannet. Jeg trekker og setter garn hver andre dag og garnet står dermed ute hele tiden som jeg er på hytta å fisker. Har også lånt ei ruse av Kjell Ljosland, men har ikke klart å få den til å fiske så godt enda. Jobber med saken! «

Første året tok Torbjørn opp 100 kg med snittvekt på 67 gram. I fjor 60 kg med snittvekt 69 gram og så langt i år 14 kg.

Det er enda ikke forsøkt prøvefiske med større garnvidde for å se om fisken er blitt større i vannet, men noen indikasjoner har han; Ett av garnene er 21 mm. Der får han, til tross for bare 2 mm større vidde, ganske pen fisk av og til opp mot 300 gram. Det fikk man aldri tidligere. Videre fikk Torbjørn en fet og fin ørret i rusa i fjord på 350 gram. Det har han heller ikke fått i Farvann tidligere. Derfor er håpet der og iveren fortsetter!

Men Torbjørn trenger litt hjelp! Sommerfiske er litt labert og han rakk ikke vårfiske i år. Han trenger derfor noen som kan bistå i august og september. Kunne kanskje vært en fin biintekt for noen som har tid og mulighet. Garnene bør trekkes tre ganger pr.uke og det tar ca 2 timer å trekke og sette alle garnene. Totalt 6 til 8 timer pr uke. Han tilbyr betaling til de som kunne tenke seg å hjelpe han selv om vi vet at han gjør dette på helt eget initiativ. Vi takker Torbjørn for å ha startet opp med dette og håper at Farevatn snart blir et godt fiskevann for små og store! Ta kontakt med Torbjørn om du har lyst til å hjelpe han en eller flere dager/uker. Du treffer han på tlf.41900319 eller epost: torbjorn@storform.no. All hjelp mottas med et stort takk!

Back To Top