fbpx Skip to content

Nå blir det butikk på Ljosland!

Mikael, Gerd Alicia og Kiao har det travelt med å sette varer på plass før fredagens åpning.
Mikael, Gerd Alicia og Kiao har det travelt med å sette varer på plass før fredagens åpning.

Mange har savna en butikk på Ljosland, og nå er den like rundt hjørnet! Vi har tatt en titt innenfor dørene på «Stovesjappa» og vi kan love at dette blir bra. Vertskapet på Fjellstova har i høst vært i full sving med å bygge på daværende lager for å gjøre dette om til butikklokale. Det har resultert i en butikk som skal romme rundt 1000 varer av ulik sort. Nei her blir det ikke bare, melk, brød og smør man får kjøpt, men alt man måtte trenge for både dager og uker på fjellet! 

Vi må bla langt bakover i historiebøkene for å finne ut at det har vært butikk på Ljosland før. Under anleggsperioden med bygging av Langevassdammen og Kvernevassdammen var det butikk her fra 1950-1953. Nå står mest sannsynlig en ny anleggsperiode for døren og det blir spennende å se om «Stovesjappa» blir den nye «Anleggsbutikken» i bygda.

«Stovesjappa» har tatt del i den offentlige støtteordninga «Merkur».  Merkur-programmet er Kommunal- og moderniseringsdepartementets program for å utvikle og styrke butikker i distrikts-Norge. Målet er å sikre folk i distriktene tilgang til en nærliggende dagligvarebutikk med god kvalitet. «Stovesjappa» har gjennom dette programmet fått støtte til 75% av den totale investeringen, og blir en del av kjeden «Snarkjøp». Dette er kjeden for små nærbutikker og har fokus på kremmeskap, frihet og selvstendighet. Snarkjøp har ingen faste flygeblad eller tilbud og kjøpmannen står fritt til å kjøre sine egne kampanjer om det er ønskelig.

Vi gleder oss til dørene åpner fredag kl.18.00! Da blir det kake til de fremmøtte og snorklipping IMG_2772av barna på Ljosland! Alle som er innom «Stovesjappa» og handler fredag og lørdag er med på gratislotteri med flotte premier fra Fjellstova og Skisenteret.

Vi ønsker Mikael, Kiao og Gerd Alicia lykke til med butikken og håper den blir flittig brukt av både fastboende og hyttefolk!

 

Back To Top