fbpx Skip to content

Velkommen til «Åpen Bakke» på søndag!

440-200-aapen-bakkeDet var ikke lenge før de 400 gratisbillettene vi hadde lagt ut til Åpen Bakke førstkommende søndag var vekk! Kjempegøy at så mange ønsker å komme til Ljosland på søndag for å stå på ski! Til de som evt.ikke måtte ha rukket å skaffe seg gratisbillett kjører vi 20% rabatt på dags- og times-kort denne dagen. Her kommer litt nyttig info som det kan være greit å se gjennom.

BILLETTER
Alle som er påmeldt får gratis billett (ved fremvisning av SMS), men trenger key-card. Key-card er et kort som vi legger inn dagskortet på og koster 60,-. Keycard fra andre steder som benytter bilettsystemet SKIDATA (basic-kort) kan også brukes så du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe nytt. Om du ikke har keycard koster dette egentlig 60,-, men på Åpen Bakke vil det koste 50,-! Vi kommer til å ha en person som går på utsiden og selger keycard med dagskort på for å unngå veldig lang kø i billettene. Her kan man kun betale med kontant og det koster altså 50,-. Om man har keycard må man «lade dette opp» i billett/skiutleige som ligger i høyre del av varmestova og da kan man risikere at man må stå litt i kø. Om du ikke kan vise til SMS med gratisbillett må du kjøpe kort som vanlig, men med 20% rabatt på dags- og times-kort.

SKIUTLEIE
Hos oss kan du leie både slalomski, snowblades, snowboard og langrennski. Du finner skiutleigen på samme sted som du kjøper billetter. Prisliste finner du her!

PARKERING
Vi har rikelig med parkeringsplasser ved skisenteret, men oppfordrer alle til å parkere så nærme hverandre som mulig og ikke langs «tjønna». Her må vi ha passering opp mot varmestova i tilfellet vi har behov for ambulanse. Det er gratis å parkere bilen på Ljosland!

SKILØYPER
For de som foretrekker en skitur på Ljosland så kan vi melde om utmerkede forhold både for skøyting og klassisk. Det er nå kjørt rundt 40 kilometer løyper i full bredde med doble spor.
Det er nå rundt en meter snø ved skisenteret og snødybden øker jo høyere man kommer i terrenget vest for skisenteret. Det ventes enda mere snø de neste dagene! Løypene blir normalt preparert med løypemaskin fredag, lørdag og søndag morgen. Løypenettet er i hovedsak anlagt på snaufjellet fra omlag 700 til 1000 moh. og består av 4 hovedsløyfer; Rundløype Skoræ (ca. 24 km), Rundløype Stigebotsheia (22 km.Kjøres ikke enda), Rundløype Grunnaloni (13 km) og Rundløype til Lakkenstova (14 km). Pga. usikre isforhold på Lille Øyvatn er det foreløpig ikke kjørt rundløype til Turistforeningens hytte «Lakkenstova» , men man kan likevel komme seg til Lakkenstova ved å følge traseen til sommerløypa langs Kvernevatn.
Det kjøres tilførselsløyper fra de ulike hyttefeltene. Det er også flere tverrforbindelser mellom de ulike rundløypene slik at man kan gå enda lengre turer ved å kombinere ulike løyper, eller korte inn turen underveis dersom man ønsker det. De ulike løypene fremgår av kartet som du finner her! Løypenettet begynner ved heisbua ved skisenteret og det tar da bare noen få minutter å komme seg opp til Farvatn. Der kan man velge løypene på nord- eller sydsiden innover fjellet. Det er godt skiltet i kryssene innover og i varmestova/skiutleigen får du gratis løypekart. GOD TUR!!!

VARMESTOVE
I vår varmestue som går over to etasjer har vi sitteplass til mange! Her selger vi varm mat og kioskvarer. Vi ber instendig om at ingen «reserverer» bord ved å legge ut sine ting over det for så å gå ut i bakken denne dagen. Hyggelig om flest mulig får sitte ned og spise maten sin. Hos oss er det lov å spise medbragt mat i varmestova. Fint om man også tenker på å rydde etter seg ved å kaste søppel i dunk ved døra og sette flasker og tallerkner oppå denne, så er det litt mer innbydende for neste mann som kommer. På forhånd takk=)

BARNEBAKKEN
Under «Åpen Bakke» vil det være gratis å renne i barnebakken uansett om du har fått gratisbillett eller ikke! Man kan derfor gå rett i barnebakken uten billett om man kun ønsker å oppholde seg der! Vårt skiband er på 41 m. Det kan til tider være veldig glatt,så fint om du gjør barnet ditt oppmerksom på dette.

Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god dag og velkommen til Ljosland! Forholdene er gode med masse nysnø, og vi krysser fingrene for at været blir bra! Vi kan selvsagt ikke garantere for været, men vi krysser fingrene. Yr lover oss lite vind og lettskyet oppholdsvær! Før du kjører til fjells må du gå inn på ljoslandinfo.loc eller vår facebookside og forsikre deg om at alt er bra på værfronten og at anlegget er åpent! Ellers kan vi også nås på telefon eller SMS til 91133580. Følg oss gjerne på vår Facebookside og Instagram! Vi anbefaler også å legge søndagsmiddagen til den hyggelige fjellstova vår; Ljosland Fjellstove (Tlf.976 58 000). De tilbyr også overnatting om du ønsker å tilbringe hele helga på Ljosland! Vi gleder oss til søndag!!!

Vennlig hilsen alle oss på Ljosland Skisenter!

Back To Top