fbpx skip to Main Content

Et skisenter for både liten og stor!

Det har i fleeere år vært planer om et skileik-område med skiband for de minste på skisenteret. For tre og et halvt år siden ble det søkt Åseral Kommune om investeringstilskudd på 20% til dette, og det fikk skisenteret innvilget. Likevel har den økonomiske «ståa» ikke gitt rom for investeringen. Et slikt tilskudd må benyttes innen tre år, hvor man kan søke om utsettelse i ytterligere ett år. Dette ble gjort i vår, og skisenteret fikk enda ett år på seg til å gjennomføre investeringen. Hvis dette ikke blir gjort innen Mai 2013 må det søkes om nytt tilskudd, og da har man ingen garanti for at man får innvilget tilsvarende tilskudd.

For noen uker siden kom vår leverandør av skibandet fra «Sun-kid» over et kombinert brukt/nytt skiband som vi fikk en god pris på. Styret i skisenteret vurderte dette opp og ned, og kom frem til at dette må vi bare gjøre! Et område for de minste er etterlengtet da mange av trasèene er for krevende for en liten tass på tre-fire år. Investeringen er kalkulert til 511.000,-. Skibandet er på 41.meter og vil gå fra pumpehuset ved den lille tjønna ved parkeringsplassen og ender opp mellom varmestova og bunnen av øverste trekk. Området blir ikke veldig stort, men vi håper og tror at dette vil være positivt ikke bare for de minste, men også for de voksne som nå har et sted barna kan leke seg. Ho mor og han far kan nå suse nedover de andre bakkene uten å måtte ha den minste i sele foran seg og såvidt klare å «karre» seg opp nederste trekk med minstemann på slep! I barneområdet må man ha en egen billett uansett alder, men i de andre trekkene er det fremdeles gratis tom.seks år ved bruk av hjelm.

Det er ikke bare de minste det blir forandringer for på skisenteret kommende sesong! Etter ønske fra noen av de ivrigste ungdommene som holder seg i bakken helg etter helg, har vi besluttet å flytte terrengparken opp til øverste trekk. Dette trekket har blitt mye brukt av de minste, men med et skiband til denne målgruppa, så vil nok bruken av øverste trekk for minstemann minke. Tidligere har rails og hopp vært plassert i «Båsli» som er den lengste og mest familievennlige trasèen. Dermed blir dette området mye bedre å benytte seg av for de som ikke er intresserte i hopp og rails! De som liker «hopp og sprett» får da også kortere vei opp igjen til toppen av parken. Øverste trekk vil nå nærmest kunne karakteriserest som et parktrekk, men det vil fremdeles bli mulig å ta seg ned bakken uten å måtte innom hopp og rails!

Frem til 22.desember får du 10% rabatt ved kjøp av sesongkort!!! Lørdag 15.desember og 22.desember vil det bli åpent i billettsalget fra kl.11-13. Dersom du ikke har mulighet til å komme innom oss på noen av disse tidspunktene kan du sende en mail til skisenter@ljoslandinfo.no og avtale et annet tidspunkt for avhenting. I år trenger man altså ikke bestille og få faktura på sesongkortene!

Årets julegavetips fra skisenteret er med andre ord: Alpinutstyr til både liten og stor! Gunvor og hennes folk på skisenteret håper at disse nyhetene vil bidra positivt for deg og dine, og føre til at enda flere velger å finne veien til Ljosland og skisenteret kommende sesong!

 

Back To Top