fbpx Skip to content

Ljoslandspåske!

Det blir ikke ei vanlig «Ljoslandspåske», men den blir uansett SÅ mye bedre enn fjorårets påske med hytteforbud. På grunn av denne coronaen blir det ikke mye liv og røre når det kommer til aktiviteter, men vi skal ta det igjen til neste år!

Her kan du lese informasjon fra Åseral Kommune rundt påske.

Vi har ikke lov å arrangere ting som gjør at folk samles. Dermed blir det ikke noe besøk av påskeharen og kyllingen på skisenteret, men hvem vet, kanskje dukker de opp langs løypa en dag? 🙂

SMITTEVERN

Her går alt som før i vinter med unntak av at det skal holdes to meters avstand innendørs. Det betyr at vi har måttet redusere kapasiteten innendørs ytterligere. Dette fører igjen til at vi ikke kan tillate folk å nyte medbragt. Sitteplassene reserveres våre gjester som kjøper mat i kafèen. Dette er noe vi ikke syns er hyggelig å måtte si, da vi alltid har sett stort på om folk spiser det ene eller det andre rundt våre bord. Men igjen, vi satser på at vi til neste år igjen kan sitte tett i tett og spise både medbragt og kjøpt mat. Det er SVÆRT viktig at alle får inn «rundkjøringa» vår i panna: Inn hovedinngang og ut nødutgang. Ja, du må gå rundt varmestova igjen så det blir litt lenger vei, men SÅ lang omvei er det ikke.

MATSALG

Vi kommer også til å ha ekstra utsalg av deler av menyen og kioskvarer utendørs torsdag til lørdag i påskeuka. Da får vi fordelt køen enda mer og vi håper dette faller i smak hos dere gjester. Ja, man kan få kjøpt pommes frites utendørs 🙂 Vi ber alle som kommer inn om å finne seg ett bord. Meny står på hvert bord og henger rundtom på veggene. Det står også meny på utsiden av varmestova. Fint om kun en i reisefølget går til kassa for å bestille. Vi ber om at alle gjør det de kan for minst mulig «trafikk» i varmestova. Unger som har behov for å «løpe rundt» må gjøre dette ute. Husk å registrere dere på Safe Spot for eventuell smittesporing. Vi har også en protokoll på et bord ved døra for deg som ikke ønsker å benytte deg av appen.

SKITREKK

Vi har ikke tenkt å ha forhåndsbestilling av kort i påska. Vi tror vi har kapasitet til å ta imot dere som måtte ønske så lenge alle nedfarter kan kjøres og begge trekk og skiband er åpne. På skibandet ber vi alle om å kun hjelpe egne barn. Det KAN bli aktuelt å stoppe salg av heiskort på skibandet dersom det blir veldig fullt. Dette blir eventuelt «der og da». Husk at kjelke i barnebakken ikke er lov. Vi har hatt et økende problem de siste helgene med sikk-sakk-kjøring i trekktrasè samt kryssing av denne i stor fart. Dette må vi få slutt på. Å stå «baklengs» eller «sidelengs»oppover er heller ikke tillatt. Det blir da små «hopp» i trasèen som små barn kan falle på. Følg reglene vi har i trekket så blir det en hyggelig opplevelse for både små, store og ansatte. Vi ber deg med barn ta en ekstra runde med de før påska rundt dette.

BILETT OG UTLEIE

Heiskort kjøpes fra vindu på utsiden. Husk å stå litt på avstand her og ikke «heng» inn gjennom vinduet. Utleie er åpen, men vi tar kun inn en og en familie. Folk som er i reisefølget men ikke skal leie utstyr bes vente på utsiden. Vi som jobber i utleien må ha mest mulig plass å jobbe på. Er familien veldig stor kan det være vi tar dere inn i flere omganger.

SKISKOLE

Det blir ingen skiskole i påska.

GAPAHUK

Gapahuken blir åpen inntil videre, men det er viktig å følge trivselsreglene som står oppslått på veggen. I tillegg er det fint om alle kan feie ut etter seg. Asle vasker gapahuken jevnlig på dugnad (tusen takk Asle!), så han ville blitt veldig glad om alle som bruker bålpanna kan tømme denne litt vekk ifra inngangspartiet. Av og til tømmes den nesten rett foran døra og da blir dette dradd med inn på gulvet. Det forsvinner også småting fra bålpanna. Nå er den rett og slett ikke brukans da en av støttene til grillrista er borte. Tidligere har det forsvunnet to kjettinger. Dette er veldig kjedelig for de som tilrettelegger for at det skal være lettvint for folk å grille seg ei pølse eller ti. I disse tider håper vi at gapahuken kan benyttes av de minste som trenger å varme seg eller bli skifta på. Vi kan bare være en kohort i gapahuken samtidig. Er du innom så vær rask slik at neste gjeng også kan få varma seg. Husk å holde avstand og rydd opp ALT etter dere!

Ellers er det viktig at alle som har symptomer på sykdom holder seg hjemme, at alle holder en stavlengdes avstand og gjerne litt til. Vask hendene og ta alltid på antibac før du kommer inn i varmestova og når du går ut igjen. Vi legger tilrette for godt smittevern så er det opp til hver enkelt av oss å følge dette. Vi tror at alle er super flinke på dette nå og at vi skal få ei smittefri påske på Ljosland SAMMEN! Vi gleder oss!

 

 

 

Back To Top