fbpx skip to Main Content

Sesongåpning på skisenteret!


Når åpner skisenteret og hvor mye løyper blir kjørt i romjula? Dette er spørsmål som naturligvis kommer på denne tida. Det som er krevende i år er at vi er inne i ei mild uke nå rett før jul som gjør det vanskelig å gi konkrete svar på dette. Ja det er nærmest umulig å gi svar på allerede nå.

Vi kan bare prøve å se inn i «glasskula» og da ser det slik ut om værvarsel stemmer: Det blir mildvær tom.tirsdag. Tirsdag kveld eller onsdag kommer kuldegradene igjen og julaften kveld skal de synke såpass lavt ned at vi trolig kan starte snøkanonene. Vi bør ha rundt -5 og lav luftfuktighet for best mulig utbytte av produksjonen. På ingen måte en optimal kveld å starte opp, men må man så må man 🙂 Frem til søndag morgen ser det ut til å bli gode forhold for snøproduksjon, men lite vil komme fra «oven». Storm og Yr er svært uenige om været neste helg så vi får nesten bare se.

På løypefronten ligger vi de ekstra høydemeterne som ofte trengs for at nedbøren skal komme som snø, men denne uka har det vært regn godt oppi høyden med innslag av sludd sånn i ny og ne. Torsdag ettermiddag målte vi rundt 50 cm.ved Farevatn. Rundt 30-40 cm har dermed blitt omgjort til vann løpet av uka. Hva vi sitter igjen med til slutt her når romjula kommer er umulig å si, men vi skal kjøre alt som er mulig å kjøre. I dag er det kjørt samme mengde løyper som forrige helg. Trolig vil det samme bli kjørt igjen i morgen tidlig. Følg med på skiløype-sida for oppdateringer rundt løyper.

Konklusjonen er dermed at vi må ta en dag om gangen og se hvordan føret utvikler seg, men slik vi ser det nå så blir det åpning av skisenteret TIDLIGST mandag 28.desember. Det er nok kanskje også noe optimistisk så vi skal forberede oss på at det kan bli lenger. Nå gleder vi oss STORT til ny vintersesong og skal gjøre det vi kan for å få åpna så raskt som overhodet mulig.

I mellomtiden må alle ha ei riktig god jul!

Hilsen Gunvor & gjengen på skisenteret 🙂

Back To Top