fbpx skip to Main Content

Ski, snø og smittevern!

Ja hvordan blir det på skisenteret med pandemien hengende over oss fremdeles? Det er ikke godt å si, men at vi er klare for å holde åpent med gode smittevernstiltak for skientusiaster i alle aldre er i alle fall helt sikkert! Åseral er fremdeles en kommune uten smitte. Sånn vil vi det fortsatt skal være, men da må alle bidra! Vi forholder oss til alpinanleggenes smittevernveileder som i bunn og grunn går på det samme som vi nå har blitt vant med det siste halvåret. Dette skal vi huske på:

  1. Du er velkommen hvis du er «frisk som en fisk»!
  2. Sørg for god håndhygiene med håndvask / håndsprit!
  3. Nys og host i albuekroken!
  4. Hold minst en meters avstand!

Alle som oppholder seg på skisenteret skal registrere seg via appen «Safespot». Dersom dette ikke er mulig for deg skal du gi beskjed i varmestova slik at du blir registrert manuelt på liste. Dette må vi gjøre dersom det skulle bli aktuelt med smittesporing.

Skiutleien vår har begrensa med plass og man må være forberedt på at leie av ski tar lengre tid og at man må vente utendørs på tur. Vi oppfordrer alle til å bruke egen hjelm i år, men vi låner også ut hjelmer gratis da vi har hjelmpåbud i alle bakker. Disse blir desinfisert etter hvert bruk og ikke brukt igjen før minimum to døgn etter.

Billettsalg vil foregå fra vindu i skiutleien. Her skal alle som ikke skal leie skiutstyr kjøpe heiskort. Dermed begrenser vi trafikken i skiutleien betraktelig. Trenger du bare en hjelm oppfordres du også til å hente denne ut her. Vi jobber med å få på plass en løsning for salg av heiskort online, men det er ikke sikkert at denne er klar til sesongstart.

Skitrekkene og skibandet er åpent for alle friske mennesker og her skal du «holde en stavlengdes avstand» til de du ikke er i samme familie som. Våre ansatte blir mer tilbaketrukne enn før og man må gi beskjed dersom man trenger hjelp til å komme på. Dette for å begrense kontakten mellom ansatte og besøkende. Vi oppfordrer foreldre til å hjelpe sine barn på. Spør gjerne om tips for enklest mulig gjennomføring av dette! Alle må bruke hansker i anlegget.

Refusjon av sesongkort vil skje dersom vi ikke kan ha åpent mer enn 1/3 av sesongen. Dette er vanlig praksis i alpin-Norge. Vi regner sesongen fra 26.des tom.1.påskedag 4.april. Refusjonsbeløpet avhenger av hvor lenge vi har hatt åpent. Kjøper du sesongkort nå på førjulstilbudet før 1.des og det mot formodning skulle bli slik at vi ikke kan åpne som planlagt grunnet pandemien vil hele beløpet bli refundert. Dette er kun om vi er pålagt stengt grunnet smittehensyn og gjelder ikke ved for eks. stenging pga. værforhold. Vi har skikkelig gode priser på sesongkort nå så klikk deg inn og sjekk det ut: SESONGKORT BESTILLER DU HER!

Det vil bli godt med skilting rundt smittevern og tilrettelagt for at alle skal kunne ha god håndhygiene og holde avstand. I varmestova er vil heldige å ha god plass. Det vil også bli mulig å benytte nødutganger til inn og utgang. Dette er da inngang rett ved kassa i varmestova og direkte inn i 2.etg fra baksiden av bygget. Begge etasjer vil være åpne til enhver tid. Kontaktflater vil bli hyppig desinfisert.

Håper alle er med på å overholde retningslinjer rundt smittevern etter beste evne slik at både ansatte og besøkende kan få gode dager i anlegget vårt! Det er viktig at vi ikke glemmer oss vekk selv om vi er høyt til fjells og lufta er frisk! Vi håper på sesongstart i romjula og 26.desember er planlagt åpningsdag for sesongen. Om det blir begrensninger da i forhold til antall gjester er for tidlig å si, men vi kommer tilbake med informasjon når det lakker mot jul og håper alle holder seg friske og raske! Skiløyper blir kjørt så fort snøen legger seg og vi har nok til å kjøre. I fjor var første skihelg helga som kommer nå, men det ser dårlig ut i år. Vi håper på en god periode med frost framover nå før snøen legger seg.

Løypene kommer straks Kong Vinter er i siget. NÅ skal det bli herlig med VINTER dere!

Back To Top